Listaträffen

2017 års Listarally

Dags för rally nummer 19!

Vi minns förra året som det kallaste Listarallyt någonsin... Undertecknad blev rejält genomdränkt bara 500 meter från fältet och med adderade härliga 3-4 plusgrader och hård nordan var känslan av en direktkontakt med historien "Barnen från Frostmofjället" ett faktum. Det var året vi trodde vi skulle bli ensamma på fältet. Men ICKE!

 

En ordentlig skara inbitna (och kanske en smula frostbitna) entusiaster och tillika publik visade sig från sina soligaste sidor och tillsammans förgyllde vi även denna tillställning!

 

I år ber vi om sol, värme och genrep tillsammans för ett 20-årsjubileum!

Missa inte årets världspremiär på Listarallyt, kom i tid!

 

Traktor- och redskapsauktion

Aldrig någonsin får du så många intressenter på plats vid ett och samma tillfälle som vid Listaträffen! Har du en traktor att sälja går det bra att kontakta oss för att auktionera ut ditt objekt. Objektet måste minst vara bogserbart. Läs mer under rubriken “Sälj delar och traktorer” nedan.

 

Precis som tidigare år stödjer vi självklart en behjärtansvärd insamlingsorganisation. Årets överskott går till Strokeföreningen. Detta gör vi genom att låta alla intäkter från traktorauktionen samt en för dagen utplacerad mjölkkanna gå oavkortat till detta ändamål. Del av eventuell vinst för arrangemanget kommer även den att landa i mjölkkannan. Känner du att du vill bidra med en slant går det bra att placerad bidraget i nämnda mjölkkanna!

Utställningen bjuder spännande inslag från förr till nu. Som tradition erbjuder finns det även marknad, förtäring, fika, glada miner och annan service att tillgå! Naturligtvis blir det även en parad med start och mål på samma plats. Förra årets succé för de minsta (och stora små), "barnhörnan" finns självklart på plats även i år. Titta gärna in här lite då och då för mer info då vi fyller på med mer detaljerade uppgifter vartefter allt tar form!

 

Insläpp till området sker från kl. 08.00, den 3 juni.

 

 

Första startande ekipage i traktorparaden lämnar området kl. 11.00 och beräknas vara tillbaka ca 2 timmar senare.

 

Viktig information till dig som besöker vårt evenemang!

 

 

Det finns parkering för bilar, utställning, marknad för traktordelar, traktorauktion, en parad med start och mål på samma plats så att alla kan se på, m.m. När du blir hungrig går det bra att frossa i hamburgare, glassar och annat gott! I år även ponnyridning och uppvisning i fårvallning under dagen.

 

Du som besöker Listaträffen med fordon skall parkera på därför anvisad plats.

Detta för att vi tillsammans ska undvika att skapa hinder som kan ställa till det beträffande framkomlighet och säkerhet.

 

Kostnad för att parkera fordonet är 40:- / fordon. Ha gärna jämna pengar till hands och kom förberedd till insläppet så hjälps vi åt att inte skapa för långa köer!

 

 

I parkeringsavgiften ingår program och vinstchans i lotteri. Ytterligare program (och tillika lotteriandelar) finns att köpa på plats för 20:-. Vinstplan finns att beskåda vid sekretariatet där även priserna hämtas ut.

Se längst ned på denna sida för detaljer och kartor.

 

 

Sponsorer

Hitta till träffen!

 

Från Eskilstuna kör väg 230 mot Katrineholm ca 16 km. Vid skylt Lista kyrka, sväng höger. Följ i övrigt skyltning på plats.

 

Från Kungsör/Katrineholm kör väg 230 mot Eskilstuna ca 15 km. Vid skylt Lista kyrka, sväng vänster. Följ i övrigt skyltning på plats.

 

 

 

För dig som ska köra paraden på träffen!!

Vad kul att du vill vara med på vår lilla försommarutflykt i de gröna härliga trakterna kring Lista!

 

Kostnad för att deltaga i paraden är 40:- / ekipage och ger dig även lotterideltagande (speciellt för paraddeltagare), såväl som möjlighet till juryns val. Ha gärna jämna pengar till hands. Naturligtvis får du köpa fler lotteriandelar om du vill, kostnaden är då 20:- / andel och avser besökarlotteriet.

 

Insläpp från kl. 08.00 den 3/6.

 

Första startande ekipage lämnar området kl. 11.00 och beräknas vara åter efter ca 2 timmar.

 

 

För att allt ska förbli en trevlig dag finns det naturligtvis några enkla men ack så viktiga saker att tänka på. Vi som arrangerar förutsätter att du som förare beaktar samtliga av punkterna nedan och följer dem till 100%. Det sista vi vill är att någon förolyckas!

 

Du som ställer upp och kör ekipage skall:

- ha ett vägdugligt fordon utrustat enligt gällande föreskrifter

- självklart ha kontrollerat att dina bromsar fungerar ordentligt

- i det fall du drar släp av någon sort ha en kontrollerad dragkoppling

- tillse att dina eventuella medpassagerare sitter säkert (och gärna bekvämt)

- hålla ordentligt avstånd till framförvarande ekipage under paraden

- självklart ha din traktor trafikförsäkrad då färden går på allmän väg

- INTE köra vårdslöst eller passera framförvarande fordon under rallyturen!

Du som kör rallyt: Medtag brandsläckare och bogserlina!

 

 

 

Sälj delar och traktorer

Marknadsplatser kommer ställas i ordning för dig som har delar att sälja och byta. Detta kräver anmälan så vi kan ha koll på den yta som finns att tillgå.

 

Det som är välkommet att medbringa till marknadsplatsen är jordbruksrelaterade saker, gärna av veterankaraktär. Tillbehör såsom tidsenliga kläder eller liknande är naturligtvis önskvärda inslag.

 

Kostnad för att få plats på säljområdet är 200:- / plats (6x4 meter).

 

Ingen förhandsbokning till marknadsplats i år, info finns på hemsidan, alternativt ring till Peter på

070-547 22 55.

 

 

 

Traktorauktion

 

Auktionen går tillserlina!

 

Kostnad 200:- / traktor betalas på plats. Vi håller i auktionen.

 

Inget reservationspris sätts utan är du inte nöjd med buden, bjud över. Din enda kostnad blir då de 200 kronorna.

 

 

FÖRANMÄLAN TILL PETER MÅRTENSSON PÅ 070-547 22 55

 

 

Copyright © Bondlurk Tractor Club Gillberga All Rights Reserved